Den sköna känslan av torra, varma handdukar från en handdukstork efter ett bad eller en dusch kan egentligen aldrig beskrivas – den bör upplevas!

Den sköna känslan av torra, varma handdukar från en handdukstork efter ett bad eller en dusch kan egentligen aldrig beskrivas – den bör upplevas!

Handdukstorkar

Med en handdukstork kan du uppleva den sköna känslan av torra, varma handdukar efter ett bad eller en dusch varje dag. Denna känsla kan egentligen aldrig beskrivas – den bör upplevas. Tidigare var denna njutning från handdukstorkar endast förunnat hotellgäster, men med dagens utveckling av vår byggstandard tillhör det numera vardagslyxen. Unna dig själv det lilla extra och köp någon av våra moderna och eleganta handdukstorkar!

Vi har handdukstorkar för alla badrum. Elektriska handdukstorkar för dig som bara använder- eller föredrar el, vattenburna handdukstorkar för dig som vill utnyttja ditt värmesystem eller kombinerade handdukstorkar för både el och vatten för dig som vill dra fördel av handdukstorken både sommar- och vintertid.

svart handdukstork med fyrkantiga ribbor

Vissa modeller i mattsvart

handdukstork vik-150-t

Handdukstork Vik
Finns i mattsvart & krom

Handdukstork Ale
Finns i mattsvart & krom

styrning till svart handdukstork olle

Styrning till handdukstork

Vilka styrningar finns det till handdukstorkar?

Vi har flera olika styrningar till våra handdukstorkar. Allt hänger på vilken modell du väljer och vilka funktioner du vill ha. Vi har elektriska styrningar som exempelvis: dimmer, dimmer & timer, strömbrytare, strömbrytare med termostat och även bluetooth.

För våra handdukstorkar för radiatorsystemet så finns det radiatorventiler för både ett- och tvårörssystem.
Läs mer om våra styrningar här

Olika varianter av handdukstorkar

Har du svårt att få grepp på vilka handdukstorkar som passar i ditt badrum?

Vilka modeller har ”den höjden” eller ”den bredden”?
Det vill säga att det kan vara svårt att navigera mellan alla olika serier och modeller innan man tillslut hittar rätt.
Med guiden Torkväljaren får du en lite enklare överblick! Du kan välja mellan kategori, bredd, höjd, effekt och kombinera olika val för bästa resultat!

Sök och filtrera dina handdukstorkar med vårt verktyg torkväljaren
handdukstork som element

Olika funktioner hos en handdukstork

Vad finns det för olika funktioner hos en handdukstork? En handdukstorks funktion är främst att öka badrumskomforten, men den kan även användas på andra ställen, som t.ex. i husvagnar och tvättstugor. Dessutom sprider den en behaglig värme samt gör att dina handdukar blir varma & torra. På så sätt kan även du få en lyxig spakänsla i just ditt hem. Förutom handdukstorkens härliga och värmande effekt så blir den ett fint designelement för ditt badrum!

Vi kan med stolthet berätta att Somatherm var först i Sverige med att tillhandahålla handdukstorkar och vårt sortiment är ständigt växande.
Dessutom så kan vi erbjuda hög kvalitet och snabba leveranser tack vare en säker och långvarig relation med våra leverantörer.

Med över 40-års erfarenhet i branschen, så kan vi säkerställa att du är i trygga händer samt ha vetskapen av att du blir nöjd med våra produkter.

Handdukstork som element

Kan man använda en handdukstork som element? Ja, men det beror på omständigheterna. Det går att skapa rätt värme och effekt om du har förutsättningarna där du bor. Beroende på vilken värmekälla du har tänkt att använda, vart i landet du bor, vart badrummet ligger och hur huset är isolerat. Bor du exempelvis i norra Sverige i ett hus med dålig isolering och har ett stort badrum på bottenplan i anslutning mot ytterväggar kommer det att krävas en hel del effekt för att kunna värma upp badrummet.
Å andra sidan du om exempelvis bor i södra Sverige med badrummet placerat på övervåningen och har en bra isolering samt att endast en sida av ditt badrum är i anslutning mot yttervägg. Ja, då skulle du mycket väl kunna använda en handdukstork som element (uppvärmningskälla).

Vattenburen- eller elektrisk handdukstork som element

Detta är något man måste räkna på, då alla har olika förutsättningar. Det vill säga att det bästa alternativet är att du använder dig av en handdukstork som har en större storlek och där ribborna sitter lite tätare för att komma upp i önskad effekt. Vill du använda en elektrisk handdukstork som element så bör du först ta reda på vilken effekt du behöver uppnå för att kunna värma upp exempelvis badrummet. Med det i åtanke så kan du med fördel välja en vattenburen handdukstork då det oftast är lättare att uppnå önskad effekt samt att det även är mer ekonomiskt. Kort sagt om du har ett vattenburet värmesystem så kan välja en vattenburen handdukstork att byta ut mot din gamla radiator.

Vilken handdukstork ska jag välja?

När allt kommer omkring så kan det vara lite svårt att veta vilken handdukstork man ska välja och med det sagt så finns det en hel uppsjö av modeller med olika funktioner, designer och storlekar att välja mellan. Det vill säga att du kan välja mellan handdukstorkar som är elektriska, vattenburna eller som är kombinerade för både el & vatten. Samtidigt finns de i utföranden som krom, svart och vit och du kan bland annat få styrningar såsom strömbrytare, dimmer och dimmer & timer.

Placering av handdukstork

Om ni håller på att planera en renovering och vet vilken vägg som ni ska placera handdukstorken på bör ni först kontrollera med er elektriker om vart man får placera den. Den ska exempelvis sitta minst 600mm från golvet och ett visst avstånd från duschmunstycket. När detta är klart bör ni göra klart om den bara ska gå på el eller om den ska sitta på radiatorsystemet. En stor familj brukar till exempel välja en stor handdukstork, så att de får plats att hänga många handdukar samt att alla kan få fördelen att svepa in sig i en torr och varm handduk efter ett bad.

Funktioner hos en handdukstork med el

Vad finns det för funktioner hos en handdukstork med el? En elektrisk handdukstork är oftast fylld med en vätska som värms upp med hjälp av en elpatron. Det finns även enklare varianter som värms upp med hjälp av en värmeslinga. Våra handdukstorkar med elpatron levereras alltid färdigfyllda från fabrik vilket gör det lättare vid installation då man slipper krånglet med att fylla dem manuellt.

Vi har flera olika styrningar beroende på vilken modell du väljer. Såsom enkla styrningar med endast strömbrytare eller modeller med strömbrytare som har en inbyggd termostat i elpatronen.
Vill du hellre kunna reglera värmen har vi en termostat (RS). Det vill säga en styrning vars funktion är som en dimmer till en lampa. Kort sagt så reglerar du värmen enkelt med en ratt från min till max. Mot bakgrund av att kunna styra handdukstorken med dimmer så har vi ytterligare en styrning (BC) där du kan reglera både tid & effekt och på så sätt kan du hålla nere dina energikostnader.

Till sist så har vi styrningen Olle. Det vill säga en styrning med dimmer & timer, som du även kan styra via appen Olle-Conntect där du exempelvis kan lägga in ditt eget veckoschema.

Övriga funderingar

Har du ytterligare funderingar som du vill ha svar på? Vidare kanske du undrar vem som får- och hur man gör för att byta elpatron? Du kan få de mesta svaren under frågor och svar. Läs mer om byta elpatron handdukstork och andra vanliga frågor här!

Vill du komma i kontakt med oss så kan du maila info@somathermhd.se eller ringa oss på telefon 0570-727740.
Personlig kontakt och övrig kontaktinformation hittar här.

Merparten av våra handdukstorkar är certifierade av intertek semko Våra produkter är CE godkändaCertifierad EL-KretsenFörpacknings & Tidningsinsamlingen

10 års garanti på handdukstorkar

10-års garanti på handdukstorkar

Gäller handdukstorkar köpta efter 2020-07-01. Vid eventuellt fabrikationsfel som uppstår på Somatherm Heating & Dryings handdukstork inom 10 år från inköpsdatum åtgärdar vi detta. Förutsättning för denna garanti är, att apparaten är installerad, monterad och används efter föreskriven anvisning. 10-års garanti gäller för ram. För elektroniken gäller 5 år. Garantin gäller inte för eventuella skador vid felaktig behandling, montering eller vid indirekta skador. Reparation, som utföres utan vårt medgivande under garantitiden, ersätts inte av oss.