Styrningar till våra handdukstorkar

Styrning till handdukstork

Styrning till elektrisk handdukstork

De flesta av Somatherm HDs handdukstorkar går att få med eldrift. Handdukstorken är då vanligtvis vätskefylld och har en patron monterad.
Modellerna Sulvik och Kinna är ej vätskefyllda, utan värms upp av en värmeslinga.
För de elektriska handdukstorkarna finns följande styrningar:

Styrning Handdukstork S / ST

Strömbrytare till handdukstork – S / ST

De handdukstorkar som har benämningen S och ST har en styrning med inbyggd strömbrytare med on/off funktion. ST-modellen har dessutom en inbyggd, förinställd termostat.
Passar till: CM, CMB, KA

Styrning Handdukstork RS - Dimmer

Dimmer till handdukstork – RS

De handdukstorkar med benämningen RS har en styrning med inbyggd dimmer. Med hjälp av vredet i det ena nedre väggfästet har man möjlighet att steglöst ställa in effekten från min till max och därigenom själv bestämma värmen på torken, samt slå av och på.
Passar till: CM, CMB, KA, LS, LSH, LSV

handdukstork timer

Dimmer & Timer till handdukstork – BC

De handdukstorkar med BC i benämningen regleras enkelt med ett knapptryck för att ställa temperaturen i fem olika intervaller, med start från 20% upp till 100% av effekten på handdukstorken. När handdukstorken belastas med blöta handdukar, kan man hålla in + knappen i 5 sekunder så att timern sätts igång och handdukstorken går upp på en högre effekt under en tid, för att sedan återgå till grundinställning
eller stängas av helt. Timern kan regleras i 2-timmars intervaller med start från 2 timmar och upp till 10 timmar. Effekten under timer-tiden kan även den regleras från 20% upp till 100% av effekten på handdukstorken. BC-modellen slås enkelt av och på med den inbyggda strömbrytaren.
Passar till: CM, CMB, KA, LS, LSH, LSV

styrning till svart handdukstork olle
Hämta hos App Store
Hämta appen hos Google Play

Dimmer, timer & bluetooth till handdukstork

De handdukstorksmodeller som har Olle i benämningen har en styrning till handdukstork som har många likheter med den befintliga BC-modellen, då det finns inbyggd dimmer & timer, effektreglering i fem steg mellan 20-100%, samt inställning av fem olika tidsintervaller från 2 timmar upp till 10 timmar.

I styrningen finns tillvalet att använda en app som medger styrning av handdukstorken via smartphone eller läsplatta. Med appen möjliggörs även inställningar av ett veckoschema där man kan bestämma vilken tid handdukstorken ska starta och stoppa varje dag samt vilken effekt den skall gå på under driften.

Styrningen Olle kan enkelt slås av och på med den inbyggda strömbrytaren.
Passar till: CHOD, CHRD, TKFD, TKRD, TKVD

Olle-Connect finns att hämta hos Google Play för Andriod och i App Store för iOS.

Styr din handdukstork med bluetooth
handdukstork timer

Timer handdukstork – Easy

Styrning Easy är en integrerad styrning till handdukstorkar. Easy har en inbyggd timer och har en On/Off knapp integrerad i ramen med timerfunktion: 2h, 4h eller kontinuerlig uppvärmning. Handdukstorken värms upp med hjälp av en värmekabel, som gör att handdukstorken blir varm snabbt.
Passar till: EC

Radiatorventiler till Kombinerad- & vattenburen handdukstork

Våra vattenburna handdukstorkar drivs enbart på det befintliga radiatorsystemet.

Våra kombimodeller har både el- och vattenanslutning. Vattenanslutningarna kopplas på det befintliga radiatorsystemet (ej VVC).
När värmesystemet är avstängt under sommarhalvåret stänger man av radiatortermostaten manuellt och sätter på elpatronen.

radiatorventil till handdukstork

Racken – Synlig vattenanslutning

Handdukstorken levereras komplett med radiatorventilen Racken. Med ventilen så kan du styra flödet på varmvattnet till handdukstorken och på så sätt justera värmen effektivt efter dina önskemål. Dessutom så kan du enkelt ställa in ventilen för ett- eller tvårörssystem beroende på vad du har för förutsättning i din fastighet. Slutligen så har den ett cc-mått på 40mm mellan tillopp- och returledning vilket kan vara bra för din VVS-installatör att veta vid rördragning och installation.

Vattenanslutning handdukstork Soma 1

Soma 1 – Dold vattenanslutning

Soma 1 är en vattenventil med dolt rörmontage för tvårörssystem.
50 c/c mellan vattenanslutningarna.

Vattenanslutning handdukstork Soma 2

Soma 2 – Synlig vattenanslutning

Soma 2 är en vattenventil med synligt rörmontage för tvårörsystem.
50 c/c mellan vattenanslutningarna.

Vattenanslutning handdukstork Soma 3

Soma 3 – Synlig vattenanslutning

Soma 3 är en vattenventil med synligt rörmontage för antingen ett-eller tvårörssystem (omkopplingsbar).
40 c/c mellan vattenanslutningarna.