Energibesparing utöver det vanliga! Spara upp till 99% genom att byta ut pappershanddukarna mot en handtork från Somatherm Heating & Drying!

Handtorkar

Våra handtorkar är främst designade och tillverkade i Europa och används främst på offentliga toaletter i miljöer som köpcentrum, hotell, flygplatser, restauranger, skolor, universitet, biografer, sportarenor, stora och små kontor, caféer, barer och nattklubbar, väntrum, teatrar med mera. Våra handtorkar har en genomtänkt design, är robusta och vandalsäkra samt är såväl ekovänliga som tidseffektiva och sanitära. Med en handtork elimineras behovet av att använda pappershanddukar för att torka händerna. Pappershanddukar kräver nedhuggna träd och är mycket dyra att använda samt kräver en hel del löpande underhållsarbete. Med våra handtorkar sparar du både miljön och dina pengar.

Hygienisk Handtork Soma Airforce med Steritouch

Soma Airforce

Hygienisk Handtork Soma SMARTdri med Steritouch

Soma SMARTdri

Handtork Soma VERDEdri ADA kompatibel

Soma VERDEdri

handtork soma v fusion låg ljudnivå

Soma V Fusion

Handtork Soma V7 300 Microban

Soma V7-300

Handtork Soma V7 Triblade Microban

Soma V7 Tri-blade

Handtork Soma Concept 3 med tvåldispenser och vattenkran

Soma Concept 3

handtork soma fuga evo vit

Soma Fuga EVO

Ersätter Soma Fuga.

handtork soma fuga

Soma Fuga

Utgår. Soma Fuga EVO ersätter.

handtork soma bigflow

Soma Bigflow

Utgår. Soma Bigflow EVO ersätter.

handtork soma thin

Soma Thin

Handtork hygien och bakterier

Sprider handtorkar bakterier? Nej, detta är en seglivad myt då allt handlar om hur noga du tvättar dina händer. Innan du torkar dig med exempelvis en elektrisk handtork, en handduk eller pappershanddukar bör du tvätta dina händer noga med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
God hygien tillsammans med moderna, beröringsfria handtorkar med hepafilterteknik förhindrar spridning av bakterier och andningsdamm.
Om du endast använder en handduk när du torkar dig efter att du har tvättat händerna, så måste du byta denna i stort sett hela tiden för att kunna upprätthålla en god hygien. Om du istället använder en beröringsfri handtork så kommer du märka en markant skillnad i hantering, avfallshantering och städning. Dessutom ligger elkostnaden långt under kostnaden för handdukar och pappershanddukar. Energianvändningen för en handtork är mycket låg och därmed också koldioxidutsläppen.

Hygienisk handtork sprider inte bakterier

Beroende på vilken modell du väljer så kan du exempelvis få en handtork tillverkad med det världsunika antibakteriella skyddet Microban som hämmar tillväxten av bakterier eller en Handtork tillverkad med patenterad SteriTouch® antimikrobiell teknologi som hämmar tillväxt av bakterier, mögel och svamp och som även förlänger produktens livstid. Som tillbehör finns även ett hepa-filter som fångar upp mikroskopiska partiklar och ser till att luften som kommer tillbaka i rummet är ren. Vi har även handtorkar med zerosmell som är en gel som neutraliserar dåliga lukter och som förbättrar toalettupplevelsen för alla besökare.

Källor:
eHA PRESS RELEASE: New Study from University of Arizona | Researchers Find Hand Dryers and Paper Towels to Be Equally Hygienic
Microbiologist report: Hand dryers do not spread Covid-19

Handtork pris

Vad kostar en handtork? Priset för en handtork varierar beroende på hur snabb den är samt vilka övriga funktioner den har. Man brukar jämföra priset för pappershanddukar med handtorkar för att kunna förstå hur mycket man kan spara. Med en elektrisk handtork kan du spara upp till 99% jämfört med pappershanddukar. Sett över tid är kostnaden för en elektrisk handtork mycket lägre än kostnaden för att använda pappershanddukstar.

Handtork eller papper

Handtork eller papper, vad ska man välja? Med handtorkar kan man spara upp till 99% jämfört med pappershanddukar. Utgifterna per torkning vid användning av pappershanddukar är beroende på inköpsvillkor och papperskvalitet, men ligger ofta mellan 10–20 öre per ark och de flesta använder 2-3 ark efter ett toalettbesök.

Man kan spara stora summor pengar när man byter från pappershanddukar till handtorkar, och som om inte det vore nog, så kan man spara massvis med träd. Det finns siffror som pekar på att drygt 50 000 träd per dag behöver fällas för att ta hand om den globala konsumtionen av pappershanddukar.
Läs mer om att minska koldioxidutsläppen och rädda träden med Handtorkar här.

Spara pengar med handtorkar jämfört med papper
Spara pengar och bidra till en bättre miljö när du byter till en handtork

En hockeyarena med 10 000 besökare per match kan spara över 96 000 kr per säsong om de byter ut pappershanddukarna mot handtorkar

Vi tar som exempel en hockeyarena som har plats för 10 000 besökare. Om varje person skulle gå på toaletten minst 1 gång under evenemanget, använda sig av 2-3st pappersark och kostnaden per ark skulle vara 0,15 kr så skulle kostnaden per användare vara 0,375kr (0,15×2,5) vilket innebär att kostnaden för samtliga användare under en match skulle vara 3750kr (0,375×10000). Ett lag i SHL har 26 hemmamatcher vilket innebär att de skulle ha en kostnad på 97 500 kr (!) per säsong endast räknat på matcher i grundserien. Sedan tillkommer besparingar om ditt lag går till slutspel samt om arenan hyrs ut till konserter och andra evenemang. Ha även i åtanke alla extra kostnader för påfyllning, städning och avfallshantering som pappershanddukarna medför och som du slipper om du istället använder en elektrisk handtork.

Om du använder enbart elektriska handtorkar i hockeyarenan, så skulle den årliga kostnaden minska drastiskt. Låt oss säga att arenan väljer vår Handtork Soma V Fusion som drar 0,0028kr per användning. Då skulle man få ner kostnaden till 28kr (0,0028×10000) vilket skulle leda till att man sparar 3 722kr per match eller 96 772 kr per säsong!

 Det kanske känns som en dyr investering att köpa handtorkar men i normalfallet tjänar du in ursprungsinvesteringen relativt snabbt eftersom den löpande kostnaden är så låg jämfört med att använda pappershanddukar. Kontakta oss gärna för mer information!

Handtork soma verdedri fördelar luften effektivt.

Handtork luft och funktion

Vilken funktion har en handtork? Hantorkens funktion är framförallt att torka händer efter att de har tvättats. Ofta har handtorken en inbyggd IR-Sensor som gör att apparaten startar när man för händerna under den. Handtorken ger då ett jämt luftflöde som skonsamt torkar händerna. Modellerna varierar i luftflöde och hastighet då vissa varianter har ett lägre flöde men ett bredare munstycke som fördelar luften effektivt medan andra har ett smalare munstycke men en snabbare hastighet (turbo).

Våra elektriska handtorkar har funktioner som antimikrobiellt skydd, hepa-filter och zerosmell.

Handtorken torkar händerna supersnabbt

Släng pappershanddukarna och spara upp till 99% med Handtorkar från Somatherm Heating & Drying AB!

Handtork Soma V7 Tri-blade är en sensorstyrd handtork med Tri-blade system. Den ger en exceptionellt snabb torktid (6-10 sekunder) samt minimerar vattenspill på golvet. Modellen har en modern och elegant design. Den finns i 13 olika färger vilket gör det enkelt att hitta den färg som passar bäst till omgivningen. Den  är också vandalsäker samt enkel att underhålla.

Handtorken har även ett världsunikt inbyggt antibakteriellt skydd (Microban) som hämmar tillväxten av bakterier samt även förlänger produktens livstid. Som tillbehör finns ett hepa-filter som fångar upp mikroskopiska partiklar och ser till att luften som kommer tillbaka i rummet är ren. Som tillbehör finns även zerosmell som är en gel som neutraliserar dåliga lukter och som förbättrar toalettupplevelsen för alla besökare.

Handtorkare Soma V7 300 och Soma V7 Tri-blade är premiummodellerna som har allt: läcker design i 13 olika färger, snabb torktid, minimerat vattenspill och mycket låg energiförbrukning. De har ett världsunikt inbyggt Microban antimikrobiellt skydd som hämmar tillväxten av bakterier. Handtorkarna är designade för att vara exceptionellt sanitära, framförallt vid användande av tillbehören hepa-filter och zerosmell.

Handtorkarna Soma Kai, Soma Thin, Soma Fuga och Soma Big Flow är mer traditionella med torkning underifrån. De är robusta, hållbara, enkla att underhålla och har låg energiförbrukning. De har olika utföranden för att passa i olika situationer och miljöer.

Handtorkar i olika färger
handtorkar med steritouch och ip24

Hygieniska Handtorkar med Steritouch och IP24

Robusta kompakta och hygieniska handtorkar med mycket snabb torktid. Handtorkarna har kapslingklass IP24 vilket innebär att de exempelvis är skyddade mot strilande vatten från alla vinklar. Med den extremt låga energiförbrukningen möjliggör man stora löpande besparingar jämfört med pappershanddukar.

minska koldioxidutsläppen och rädda träden med handtorkar

Minska koldioxidutsläppen med Handtorkar

Minska koldioxidutsläppen och rädda träden med Handtorkar från Somatherm HD.
Med handtorkar hjälper du miljön. Den största miljömässiga fördel med elektriska handtorkar jämfört med gamla traditionella pappershanddukar är att vi kan spara massvis med träd! Det finns siffror som pekar på att drygt 50 000 träd per dag behöver fällas för att ta hand om den globala konsumtionen av pappershanddukar.

Handtork Soma V Fusion side

Spara tid & pengar med Handtork Soma V Fusion

Spara tid & pengar med Handtork Soma V Fusion! Släng pappershanddukarna och spara tid & pengar! Passar utmärkt i hotellrum! Soma V Fusion kommer i en läcker design och är speciellt anpassad för att kunna monteras i hotellrum där låg ljudnivå är ett krav. Med det patenterade akustiska dämpningssystemet ADS ger användaren tyst och effektiv …