Vattenburna handdukstorkar för radiatorsystemet

Vad är en vattenburen handdukstork? Vattenburna handdukstorkar kopplar man på det befintliga värmesystemet likt en radiator och på så sätt kan man med fördel värma upp handdukstorken. Vill man även dra fördel av att kunna värma upp handdukar och hålla kondens & fukt borta från badrummet under sommaren då övrig värme är frånslagen, så kan man med fördel välja en kombinerad handdukstork. Kombinerade handdukstorkar drivs av både el och vatten. På vintern använder man sig av värmesystemet och på sommaren så får man hjälp av en elpatron. Om man använder sig av en kombinerad produkt så värms ditt badrum upp effektivt även under sommarhalvåret.

Du hittar mer om våra kombinerade handdukstorkar här.

Läs mer om våra alla våra handdukstorkar här.

Kategori Handdukstork Vattenburen

Handdukstork Dottevik Vatten

Kategori: Vattenburna handdukstorkar

Stilren handdukstork med fyrkantsrör.
Handdukstork Dottevik vatten har snygga fyrkantiga ribbor, som blir ett snyggt tillskott i ditt badrum. Finns för 1- och tvårörssystem!

Handdukstork Sjöhaget Vatten

Kategori: Vattenburna Handdukstorkar

Handdukstork Sjöhaget vatten har kraftiga & kromade stålrör med stor plats för torkning av handdukar. Anpassningsbar för höger- eller vänster montage!

Handdukstork Älgå Vatten

Kategori: Vattenburna Handdukstorkar

Handdukstork Älgå vatten. Elegant och stilren med välvda, runda rör. Finns för 1- & 2-rörssystem.

Handdukstork Haga Vatten

Kategori: Vattenburna Handdukstorkar

Handdukstork Haga vatten. Elegant och stilren handdukstork avsedd för radiatorsystemet. Finns för 1- & 2-rörssystem.

Handdukstork Solvik Vatten

Kategori: Vattenburna handdukstorkar

Solvik är en elegant nyhet i vårt produktsortiment. Solvik kommer med snygga, raka tvärgående rör och är enkelt vändbar för höger eller vänstermontage.. Våra modeller beställs antingen med dold vattenanslutning eller med utanpåliggande anslutning. Som standard kommer vattenventilen för tvårörssystem med C/C mått 50. Som alternativ finns vattenventilen även för ettrörssystem med C/C mått 40. Solvik finns även som El eller som kombinerad el/vatten.

Handdukstork Rackstad Vatten

Kategori: Kombinerade Handdukstorkar EL / Vatten

Stilren handdukstork med fyrkantsrör.
Glava TKRD levereras med styrningen Olle som har inbyggd dimmer och timer. Olle möjliggör även styrning via en app, där man även kan ställa in sitt eget veckoschema.
Våra kombinerade modeller beställs antingen med dold vattenanslutning eller med utanpåliggande anslutning. Som standard kommer vattenventilen för tvårörssystem med C/C mått 50. Som alternativ finns vattenventilen även för ettrörssystem med C/C mått 40. Dottevik kan även beställas som el eller vatten.

Handdukstork Glava Vatten

Kategori: Kombinerade Handdukstorkar EL / Vatten

Handdukstork Glava kombi är en modern och elegant modell med raka rör. Handdukstorken Glava kombi har kombinerad EL och vatten och kan styras via app.

Handdukstork Hungvik Vatten

Kategori Kombinerade Handdukstorkar

Handdukstork Hungvik kombi. Kombinerad modell avsedd för el- & vattenstyrning. Radiatorventil på vintern och elektrisk styrning på sommaren.

Koppla handdukstork på VVC

Koppla handdukstork på VVC? En vattenburen handdukstork får man inte koppla på VVC. VVC eller varmvattencirkulation som det står för leder varmvatten till tappvattenkranar (exempelvis kranvatten i badrum) runt om i fastigheten som hela tiden måste cirkulera för att undvika bakteriespridning. Kopplar man in en handdukstork här ges det då möjlighet till att man kan strypa cirkulationen med radiatorventilen. Då finns det en stor risk för bakterietillväxt. Det är inte godkänt att koppla en vattenburen handdukstork här.

Kan man koppla en vattenburen handdukstork till golvvärme?

Nej, problemet med vattenburen golvvärme är att den inte tål lika hög temperatur som de övriga radiatorerna gör. Den vattenburna handdukstorken kommer då få lika låg temperatur som den vattenburna golvvärmen ger vilket leder till att den inte blir varm nog. Handdukstorkar behöver komma upp i mycket högre temperatur för att kunna fylla sin funktion och ge en skön värme för dig och ditt badrum. För att undvika detta problem så ska man koppla in handdukstorken före golvvärmeshunten. Då får man samma temperatur som finns i radiatorerna. På så sätt fyller handduksvärmaren sin funktion och du får möjligheten att kunna svepa in dig själv i varma och torra handdukar.

Filtrera vattenburna handdukstorkar

I vårt sortiment av handdukstorkar kan du hitta flera olika produkter för just ditt badrum. Med vårt verktyg torkväljaren så kan du filtrera våra produkter efter produktkategori. Du kan även sortera handukstorksmodellerna efter just dina önskemål. Du kanske vill ha en handdukstork som är lång och smal eller kanske en av våra minsta modeller? Välj kategori, önskad höjd & bredd samt vilken effekt elpatronen skall ha och klicka sedan på sök. När sökningen är gjort så kan du klicka på vald modell för att se mer information om produkten som pris och Arikelnummer.

Läs mer om torkväljaren här.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss så berättar vi mer.

Handdukstork vattenburen svart

I vårt sortiment av handdukstorkar vatten, så går de flesta av modellerna att få i svart utförande. Ska du ha övrig interiör i badrummet i svart finish så kan du med fördel välja en vattenburen svart handdukstork. De svarta handduksvärmare för vatten som går att få i svart är för närvarande:

Dessa svarta handduksvärmare levereras med styrningen olle som är en styrning med dimmer och timer. Styrningen har även bluetooth vilket möjliggör exempelvis att man kan ställa in veckoschema. Fler modeller kommer under 2021.

Läs mer om svarta handdukstorkar här.

Läs mer om styrning till handdukstork här.

Vattenburen handdukstork som element?

Du kan använda en vattenburna handdukstorkar som element och byta ut din befintliga radiator förutsatt att din radiator inte är kopplad på varmvattencirkulationen (VVC), utan att den är kopplad på radiatorsystemet. För att torken ska kunna värma upp ditt badrum, så krävs det att du har ett värmesystem som ger handduksvärmaren en hög effekt. Sedan så beror det givetvis på var i landet du bor, om du har isolerade väggar och vart torken är placerad.

Ska du byta ut ditt element mot en handdukstork? Kontakta oss så berättar vi mer!