Nyheter

Karlatornet

I GÖTEBORGS FÖRSTA SKYSKRAPA HAR DE LYXIGA BADRUMMEN UTRUSTATS MED HANDDUKSTORKAR FRÅN SOMATHERM HD
Stolt reser sig Karlatornet över Göteborgs skyline, en majestätisk symbol för stadens framtid och förändring. Med sina imponerande 246 meter och 74 våningar är detta inte bara en skyskrapa – det är Göteborgs första. En ikon för modernitet och framsteg.

Reservdelar Handdukstorkar

Om du av någon händelse har missat det, så kan vi berätta att vår nya webbshop är live! Nu kan du enkelt hitta och köpa reservdelar till bl.a. handdukstorkar och handtorkar, allt på ett ställe. Men det är inte allt! Vi har även utförsäljning av utgående handdukstorkar och andra fantastiska erbjudanden. Gå in på länken nedan för att utforska vårt sortiment och ta del av våra erbjudanden!

Skötselanvisning Handdukstork

För att handdukstorken skall hålla i många år framöver samt att du ska ha rätt till din 10-åriga garanti för ramen, så gäller det att du sköter om- och underhåller den. Det vill säga att likt andra produkter i ett badrum, som dusch, blandare, wc-stol, kommod etcetera så måste man även rengöra handdukstorken och såklart även städa badrummet. För att öka hållbarheten för dina badrumsmöbler över tid och för att kunna uppnå ett optimalt klimat i ditt badrum, så bör du ha en bra ventilation samt en upptorkande effekt. Har du dessa två ingredienser så kommer du per automatik inte behöva städa lika ofta.

Frostvakt och Frostskyddskabel: Säkerhet för Vattenledningar och Rör

Under de kalla vintermånaderna kan frost och kyla orsaka allvarliga skador på våra hem och egendomar. Att ha rätt frostvakt (frostskydd) är avgörande för att undvika problem och onödiga reparationer. En populär och effektiv lösning för att skydda mot frost är frostskyddskabeln. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med frostskyddskabeln och hur den fungerar. Vi kommer också att titta på installationen och användningen av en termostat för att säkerställa optimal prestanda och energieffektivitet.

Den ultimata lösningen för installatörer inom golvvärme

Låt oss introducera registrerahd – den ultimata lösningen för installatörer inom golvvärme! registrerahd (registrerahd.se) är en plattform skapad för att underlätta arbetet för installatörer och göra det möjligt att samla alla installationer på ett och samma ställe. Kort sagt, registrerahd förenklar och effektiviserar dina golvvärmeinstallationer. Med vår smidiga inloggning har installatörer fullständig kontroll över sina [...]

Katalog 2023

Vi presenterar vår nya katalog för 2023!

Katalogen innehåller detaljerade beskrivningar av våra populära produkter, inklusive handdukstorkar, handtorkar och elektrisk golvvärme.
Vi är glada över att kunna presentera vår nya katalog för 2023 och vi är övertygade om att den kommer att hjälpa dig att hitta de produkter du behöver!

Somatherm 50 år

Somatherm 50 år! I år är det hela 50 år sedan Somatherm grundades. Tänk vad tiden går fort! Vi tänkte att i denna artikel fördjupa oss lite i historien om hur Somatherm blev till samt vad som gjorde att den första handdukstorken i Sverige kom från just (ja du tänker rätt) Somatherm. Hur allt började [...]

Termostat golvvärme

Låt oss presentera vår nya golvvärmetermostat Soma HD-Touch. Termostaten som är utformad och designad för högsta möjliga användarvänlighet och komfort. Med några enkla knapptryckningar så kan du ställa in ditt eget veckoschema anpassat efter just dina levnadsvanor. Det vill säga att i kategorin termostater för golvvärme, så faller denna termostat in i facket för en av de smidigare på marknaden.

Elmässan Kista 2022

Elmässan 2022 19-20 oktober 2022 Kistamässan 2022 Då är det återigen dags att bege sig till Stockholm för att riva av nordens största elmässa för företag inom elbranschen. Tillsammans med över 200 leverantörer inom installation, belysning och fiber kommer vi att ställa ut ett axplock av våra senaste produkter och nyheter. Hos oss kommer du [...]

Handdukstork stång

Handdukstork stång Dags att förnya ditt badrum? Låt oss då ge dig den inspiration du behöver med en nätt, men ändå lyxig design i form av en handdukstork med vertikalt rör. Våra handdukstorkar i serien Ale drar betydligt mindre el om man jämför med vanliga traditionella handdukstorkar och kan placeras med fördel på mindre ytor [...]

Älvsjömässan Nordbygg 2022

Älvsjömässan Nordbygg 2022 Som vi har längtat. Efter en tid av ovisshet, så har äntligen tiden kommit då mässor runt om i landet börjar öppna sina portar för besökare igen. Den här gången är det dags för Älvsjömässan i Stockholm att presentera Nordbygg 2022. Denna gigant, som är en av nordens största mötesplats för bygg- [...]

Välkommen Ludde

Vi har idag nöjet att presentera vår nya medarbetare Ludvig ”Ludde” Jonson.

Vissa av er kanske känner igen Ludde sen tidigare, då han har (trots sin ringa ålder) varit aktiv en lång tid i branschen.
Under sina år som säljare har han bl.a jobbat mycket med handdukstorkar och ventilation. Strax innan han kom till oss jobbade han även en kortare period som utesäljare hos en golvvärmeleverantör.

Golvvärme badrum

Golvvärme badrum När det gäller dagens byggstandard så installerar man nästan uteslutande golvvärme, speciellt i badrum och tvättstugor. Dessutom så blir det allt vanligare att man även låter installera värmekabel under övriga golvytor i bostaden. Följaktligen så får du, genom att installera golvvärme en bättre koll på din energiförbrukning till skillnad mot vad du skulle [...]

Produktkatalog 2021

Produktkatalog 2021
Handdukstorkar & Handtorkar.

Vår produktkatalog för handdukstorkar & handtorkar våren 2021 är äntligen här. Vi presenterar flera nyheter och mer kommer framöver. Så om du inte redan har gjort det, läs den idag!

Klicka på länken i inlägget för att öppna den i din webbläsare!

God Jul & Gott Nytt År

År 2020 börjar närma sig sitt slut och det blev ett händelserikt år med allt vad det innebar.

Våra öppettider under helgerna:
23/12 – Stänger kl. 12.00
28/12 – 30/12 – Stängt för inventering
7/1 – 8/1 – Begränsad bemanning

God Jul & Gott Nytt År önskar personalen på Somatherm Heating & Drying AB

Svart Handdukstork

Svarta Handdukstorkar
Just nu väljer många att inreda badrummet med en snygg och svart finish. Då blir det nästan självklart att man väljer en svart handdukstork som matchar in övrig inredning på ett elegant sätt. Vi har många svarta handdukstorkar på väg in i vårt lager och fler kommer framöver. Så vad väntar du på? Matcha in din dusch, kran och övrig inredning med en svart handdukstork idag!

Revolutionerande handtork med inbyggd vattenkran och tvåldispenser

Beröringsfri & hygienisk enhet med allt-i-ett
Nu slipper du bry dig om vattenkranar, tvåldispensers och handtorkar. Här får du en enhet som har allt detta inbyggt i sin egen unika design. Med denna enhet sparar du både värdefull tid och pengar samtidigt som du gör hela badrumsupplevelsen trevlig och sanitär.

Öppettider sommaren 2020

Öppettider under sommaren 2020

Vi har semesterstängt v.28 – v.31.
Under dessa veckor kommer kontor och lager att vara stängt med begränsad bemanning.
Har ni en eller flera order som måste levereras under semestern, så kommer vi att samköra alla leveranser på onsdagar.

Hygieniska Handtorkar med Steritouch och IP24

Robusta kompakta och hygieniska handtorkar med mycket snabb torktid. Handtorkarna har kapslingklass IP24 vilket innebär att de exempelvis är skyddade mot strilande vatten från alla vinklar. Med den extremt låga energiförbrukningen möjliggör man stora löpande besparingar jämfört med pappershanddukar.

Produktkatalog 2020

Produktkatalog 2020. Här kommer katalogen för Handdukstorkar och Handtorkar. Vi presenterar en mängd nyheter och lösningar ur vårt sortiment.

Vi presenterar bl.a vår nya vattenventil Racken för ett- och tvårörssystem.

10-års garanti på handdukstorkar

Nu dubblar vi garantitiden! För att du som kund ska kunna känna dig säker i ditt köp utökar vi nu vår garanti till hela 10 år på handdukstorkar!

Gäller handdukstorkar köpta efter 2020-07-01. Vid eventuellt fabrikationsfel som uppstår på Somatherm Heating & Dryings handdukstork inom 10 år från inköpsdatum åtgärdar vi detta.

Minska koldioxidutsläppen med Handtorkar

Minska koldioxidutsläppen och rädda träden med Handtorkar från Somatherm HD.
Med handtorkar hjälper du miljön. Den största miljömässiga fördel med elektriska handtorkar jämfört med gamla traditionella pappershanddukar är att vi kan spara massvis med träd! Det finns siffror som pekar på att drygt 50 000 träd per dag behöver fällas för att ta hand om den globala konsumtionen av pappershanddukar.

Välkommen till Somatherm Heating & Drying AB

Välkommen till Somatherm Heating & Drying AB Efter några hektiska dagar börjar de flesta bitar falla på plats och vi är glada att kunna presentera vårt nya bolag. Vi ber om ursäkt om detta kan ha orsakat viss fördröjning på våra leveranser, men ser fram emot en bra start och tar framtiden med tillförsikt. Vi [...]

Nordbygg 2020

Då var det dags igen för besöka nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen! Nordbygg 2020 Se till att tömma din kalender och besök oss 21-24 april för att ta del av spännande nyheter och diskussioner! Öppettider  tisdag 09.00-17.00 onsdag 09.00-17.00 torsdag 09.00-18.00 fredag 09.00-17.00 Besöksadress: Mässvägen 1 Älvsjö Klicka här för biljett!

Välkommen Peter

Vi välkomnar Peter Karlsson, som kommer att förstärka oss på lagret! Peter har haft sina ögon på låsta Somatherm under en längre tid och tog självklart chansen direkt när möjligheten dök upp! " Jag är väldigt glad över att kunna hoppa på det rullande tåget. Det ska bli kul att pröva på något nytt och [...]

Elmässan Norr Umeå

Elmässan Norr Umeå Välkommen till elmässan norr 2019 Kom och besök oss på elmässan i Umeå 28-29 Augusti 2019 och ta chansen att snacka med oss om våra senaste nyheter & lösningar! Vi finns i monter A:01 och för dig verksam inom branschen är entrén gratis! Noliahallen Signalvägen 3 903 22 Umeå Sverige Öppettider 28 [...]

Handdukstorkar för alla badrum

Handdukstorkar för alla badrum! Är du på jakt efter en speciell handdukstork som passar för ditt badrum? Vare sig du har börjat planera-, är mitt i pågående renovering eller bara vill fräscha till ditt badrum, så har du hittat rätt! Vi har handdukstorkar för alla badrum. Hos Somatherm HD hittar du handdukstorkar i olika storlekar [...]

Elfack 2019

Återigen är det dags för Elfack på Svenska Mässan i Göteborg. Kom och besök oss på Nordens största mötesplats i en fullbokad mässhall och ta del av många spännande nyheter! Du hittar oss i Monter: C05:40 Mässans öppettider Tisdag 7 maj: 09.00 - 17.00 Onsdag 8 maj: 09.00 - 17.00 Torsdag 9 maj: 09.00 - 17.00 [...]

Fastighetsmässan är i full gång!

Ni glömmer väl inte att besöka oss på Nordens största fastighetsmässa? Vi finns i monter J04B! Registrera dig gratis här!

Fastighetsmässan 2019

Kom och besök oss på nordens största fastighetsmässa! På 10 år har Fastighetsmässan ökat med 218% i utställande företag och 410% i antal besökare. Den 6-7 mars samlas de mest inflytelserika fastighetsaktörerna för två dagar fyllda av nätverkande, lärande och affärer. Källa: https://www.easyfairs.com/sv/fastighet-2019/fastighetsmaessan-stockholm-2019/ Kom och besök oss i vår monter och ta del av spännande nyheter och [...]

Spara tid & pengar med Handtork Soma V Fusion

Spara tid & pengar med Handtork Soma V Fusion! Släng pappershanddukarna och spara tid & pengar! Passar utmärkt i hotellrum! Soma V Fusion kommer i en läcker design och är speciellt anpassad för att kunna monteras i hotellrum där låg ljudnivå är ett krav. Med det patenterade akustiska dämpningssystemet ADS ger användaren tyst och effektiv [...]

Handtorkar – Bra för miljön och plånboken

Smarta produktnyheter hos Somatherm - Handtorkar nu i sortimentet! Soma handtorkar är designade och tillverkade i Europa och används främst på offentliga toaletter i miljöer som köpcentrum, hotell, flygplatser, restauranger, skolor, universitet, biografer, sportarenor, stora och små kontor, caféer, barer och nattklubbar, väntrum, teatrar med mera. Våra handtorkar har en genomtänkt design, är robusta och [...]

Elmässan Stockholm 2018

Välkommen att besöka oss på Elmässan Stockholm 2018! Se till att boka in ett besök i vår monter på Nordens största mötesplats den 17-18 oktober! Vi kommer att ha våra experter på plats för att ge er många värmande nyheter och diskussioner. Tillsammans med er vill vi utveckla och stärka vårt sortiment ytterligare. Vi som [...]

Nordbygg 2018

Då var det dags igen för besöka nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen! Nordbygg 2018 Se till att tömma din kalender och besök oss 10-13 april för att ta del av spännande nyheter och diskussioner! Öppettider  tisdag 09.00-17.00 onsdag 09.00-17.00 torsdag 09.00-18.00 fredag 09.00-17.00 Besöksadress: Mässvägen 1 Älvsjö Klicka här för biljett! Använd kod: [...]

Tack för att ni besökte oss på elmässan!

Elmässan 2017 i Kista har nått sitt slut. Tack alla ni som besökte oss! Hoppas vi ses igen nästa gång! Se hela vårt sortiment av handdukstorkar!

Elegant handdukstork med runda, raka rör

Vi släpper ytterligare en medlem i familjen Handdukstorken Glava Handdukstorken Glava är en elegant modell med runda, raka rör. Glava (TKRD) levereras med styrningen Olle som likt BC-Styrningen har dimmer & timer. Med Olle har man även möjlighet att styra veckoschema via dator, mobil eller surfplatta med app. Dessa handdukstorkar finns i  8 olika storlekar. [...]

Easyfairs 2017 Elmässan kommer till Umeå

Easyfairs 2017 - Elmässan kommer till Umeå! Easyfairs har sedan 2004 arrangerat den populära Elmässan i Stockholm och Malmö, men kommer nu även att slå upp portarna i Umeå. På mässan kan du hänga med i branschens utveckling och hålla dig uppdaterad på de nya produkter och lösningar som finns på marknaden. Så varför inte [...]

Sjösättning av Handdukstorkar

Vi kör vidare med vår lansering av nya modeller och sjösätter Handdukstorken Sjöhaget Förr i tiden var det nästan enbart hotellgäster som kunde unna sig lyxen av att kunna värma sig med torra varma handdukar från en handdukstork efter en dusch eller ett bad. Den tiden är förbi. Nu tillhör detta vardagslyxen och då letar [...]

Handdukstork med smartness och elegans

Vi presenterar ytterligare en ny modell i vårt ständigt växande sortiment: Handdukstorken Dottevik Dottevik är en stilren och funktionell handdukstork med kromade fyrkantsrör, som levereras med smartness i form av vår nya styrning Olle. Olle är en ny styrning till våra nya modeller. Olle har många likheter med den befintliga BC modellen, då det finns [...]

Ny handdukstork med värmeslinga

Vi presenterar en av våra nya modeller: Handdukstorken Kinna Kinna är en enkel & prisvärd handdukstork, som värms upp med hjälp av en värmeslinga. För dig som söker en enkel variant med snabb uppvärmning är detta modellen för dig! Kinna kommer i tre olika storlekar och kan fås med tre olika styrningar. Handdukstork Kinna KA-20Bredd: [...]

Torkväljaren Avancerad

Lätt sökfunktion för handdukstorkar Nu finns Torkväljaren med fler filtreringsalternativ! Torkväljaren Avancerad Har du svårt att få grepp på vilka handdukstorkar som passar i ditt badrum? Vilka handdukstorkar har ”den höjden” eller ”den bredden”? Det kan ibland vara svårt att navigera mellan alla olika serier och modeller innan man tillslut hittar rätt. Med denna guide får du en lite [...]

Guiden Torkväljaren

Guiden Torkväljaren Det är många som ringt och frågat vilka handdukstorkar som har "den höjden" eller "den bredden". Det kan ibland vara svårt att navigera mellan alla olika serier och modeller innan man tillslut hittar rätt. Vi presenterar därför denna lilla guide för att få en lite enklare överblick! Har du svårt att få grepp på [...]

Här händer det saker!

Nya produktionshallen börjar ta form. Håll ögonen öppna efter nya produkter under våren!

Tack för att ni besökte oss på elmässan!

Tack för att ni besökte oss på Elmässan 2016! Trots att vi hade hela 4 hungriga experter på plats på årets mässa, så hade vi ingen lugn stund för det! Och tur var väl det. Det är alltid lika roligt när så många glada besökare kikar in, visar intresse för våra produkter och snackar lite skit! [...]

Mässa: Elmässan 2016

Elmässan växer så det knakar. Nu utökar easyfairs och arrangerar den inte bara i Stockholm och Malmö, utan också i Umeå! AB Somatherm kommer att finnas på plats när portarna öppnas på Kistamässan i Stockholm. Vi kommer att visa ett urval av vårt breda sortiment samt informera dig om vad som är på gång i framtiden. Välkommen [...]