Termostat golvvärme

Termostat golvvärme

Högsta möjliga användarvänlighet och komfort
Låt oss presentera vår nya golvvärmetermostat Soma HD-Touch. Termostaten som är utformad och designad för högsta möjliga användarvänlighet och komfort. Med några enkla knapptryckningar så kan du ställa in ditt eget veckoschema anpassat efter just dina levnadsvanor. Det vill säga att i kategorin termostater för golvvärme, så faller denna termostat in i facket för en av de smidigare på marknaden. Vi har fått väldigt positiv respons när vi har visat upp termostaten för våra kunder.

Termostat golvvärme HD-T
Golvvärmetermostat HD-T går att ställa in med ljust- eller mörkt tema.

Golvvärmetermostat Soma HD-Touch

Snabbvalen gör det enklare för dig att använda termostaten utan krångel

Termostaten har tre snabbval som standard: Hemma, borta samt veckoschema. Det vill säga om du använder någon av de första två snabbvalen så kan du kan snabbt ändra den normala driften och tillfälligt styra golvvärmen genom Hemma- eller bortaläge. Snabbvalet hemma är fördelaktigt att använda när någon är hemma under en längre period och du behöver åsidosätta schemat för golvvärmen. När du slår på bortaläget så aktiverar du en konstant låg temperatur. Denna funktion kan exempelvis vara bra att aktivera om du ska vara borta under en längre period och vill minska förbrukningen.

Veckoschema golvvärme

Genom att sätta ett veckoschema för din golvvärme får du ut det mesta av din anläggning, minskar din energianvändning och samtidigt optimerar komforten till max. I menyn på termostaten ställer du enkelt in vilken temperatur som din golvvärme skall köra på vid det angivna klockslaget. Du kan ställa upp till fem klockslag och temperaturer per dag.

Rumstermostat eller golvgivare

När det gäller termostater för golvvärme, så styr du oftast dessa med hjälp av en rumstermostat eller golvgivare som känner av temperaturen. Dessa är kopplade till termostaten och skickar en signal som talar om för golvvärmen när den ska släppa igenom ström. Rumstermostaten känner av vilken värme rummet har och ställer rätt värden och effekt efter denna. Därigenom kan du styra värmen för själva rummet. Golvgivaren har en liknande uppgift som rumstermostaten. Skillnaden är att golvgivaren känner av temperaturen i golvet och med hjälp av termostaten reglerar den effektivt temperaturen i golvet. I och med att golvgivaren har som funktion att känna av temperaturen i golvet, så ska man aldrig korsa golvgivarekabeln med golvvärmekabeln. Gör du detta kommer givaren registrera fel temperatur vilken gör att golvvärmen inte kommer att fungera som den ska. Dessutom kommer golvvärmen ligga och bränna på givarekabeln vilket inte är bra.

Med vår golvvärmetermostat Soma HD-Touch medföljer det golvgivare.

När du använder veckoschema för din golvvärme kan du enkelt styra effekten och anpassa inställningen efter dina vanor.

schema golvvärme

Termostat golvvärme – Fördelar

Några snabba fördelar med golvvärmetermostat Soma HD-Touch:

 • Enkel installation
 • Snabbkopplingsanslutning
 • Användarvänlig
 • Självlärande
 • Inbyggd hjälpmanual
 • Mäter energiförbrukningen
 • Passar bland annat till följande ramar: Schneider Exxact, Elko RS, Elko PLUS, ABB Impressivo

När du använder veckoschema för din golvvärme kan du enkelt styra effekten och anpassa inställningen efter dina vanor.

schema golvvärme

Termostat golvvärme – Fördelar

Några snabba fördelar med golvvärmetermostat Soma HD-Touch:

 • Enkel installation
 • Snabbkopplingsanslutning
 • Användarvänlig
 • Självlärande
 • Inbyggd hjälpmanual
 • Mäter energiförbrukningen
 • Passar bland annat till följande ramar: Schneider Exxact, Elko RS, Elko PLUS, ABB Impressivo
räkna ut cc golvvärme

CC avstånd golvvärme

Med vår golvvärmekalkylator kan du enkelt räkna ut vilket cc-avstånd som du skall lägga din golvvärmekabel på. Det enda du behöver göra är att ta reda på vilken förläggningsbar yta rummet har. Det vill säga kvadratmetern (m²) minus eventuella områden som värmekabeln inte kommer att ligga. Om du ska lägga kabeln i ett badrum, så kan det exempelvis vara en toalett och ett duschområde där du inte ska lägga golvvärmekabeln. Följaktligen så är det en bra tumregel att dra av 0,5 m² från den totala ytan när det gäller badrum.

När du har tagit reda på den förläggningsbara ytan, så väljer du önskad effekt för rummet. Baserat på dina uppgifter kommer golvvärmekalkylatorn att ge dig ett förslag på vilken värmekabel som lämpar sig bäst för ditt rum, vilket cc-avstånd som du ska lägga kabeln på samt effekten du kommer att uppnå om du gör det.

Skanna QR-Kod med telefonens kamera om du vill använda den i mobilen eller klicka här.

QR-Kod
Skanna QR-Kod
termostat golvvärme

Specifikation Termostat Soma HD-Touch

SEG-Nr Benämning
8580684 Golvvärmetermostat HD-Touch
Längd (mm) 87
Bredd (mm) 87
Djup (mm) 39
Inbyggn. djup (mm) 23
Färg Vit

Termostater för golvvärme

Det finns även flera andra typer av golvvärmetermostater. Dessa termostater kan du fördelaktigt beställa tillsammans med golvvärmekabel som ett komplett paket.

Kan man ha vilken termostat som helst till golvvärme

Kan man ha vilken termostat som helst till golvvärme?

Du kan i stort sett använda vilken termostat du vill till din golvvärmeslinga, men det är alltid viktigt att kolla att just din värmekabel är kompatibel med termostaten. Om du exempelvis har tänkt att byta ut din nuvarande golvvärmetermostat mot en ny, så behöver den nya termostaten klara av effekten från din värmeslinga. Det finns en mängd olika golvvärmekablar på marknaden, som har olika effekt per meter. Det vill säga att har du ett rum med en förläggningsbar yta på 9m2 och en effekt på 100W/m2, så har hela slingan en effekt på 900W. Din golvvärmetermostat måste därför klara mer än 900W, vilket såklart majoriteten gör.

Golvgivare sitter fast

Sitter din golvgivare fast? Då behöver du ta reda på golvgivarens motstånd (kΩ) för att veta om termostaten passar. Det händer ibland, framförallt i gamla installationer av golvvärme att givaren sitter fast, ingjuten i golvet eller helt enkelt har fastnat i vp-röret. Med andra ord om du inte har möjlighet att byta golvgivaren i samband med byte av termostat för din golvvärme, så finns det ändå en väldigt stor chans att hitta en termostat som är kompatibel med golvgivaren i ditt golv. Följaktligen stödjer vår  golvvärmetermostat Soma HD-T hela 8 olika typer av golvgivare, det vill säga 6,8-, 10-, 12-, 15-, 22-, 33-, 47- och 100kΩ.

golvgivare sitter fast
golvvärmepaket

Golvvärmepaket

Bland våra produkter för golvvärme, så har vi något som heter golvvärmepaket. Vad kan det vara? Ja, du har förmodligen alldeles rätt. Det är ett paket som innehåller det du behöver för din golvvärmeinstallation. I paketet ingår golvvärmetermostat, värmekabel, slang, lim och märkskylt. Dessutom så levereras paketet i en praktisk kartong med handtag och ett användbart hål där du lättare kan rulla ut värmekabeln vid installation.

Golvvärmepaket Soma HD-T innehåll:

 • Golvvärmetermostat
 • Värmekabel
 • Slang
 • Lim
 • Märkskylt

Du kan läsa mer om alla våra produkter för golvvärme el här. Eller varför inte läsa vår artikel om golvvärme badrum.

Köp våra produkter från någon av våra återförsäljare.

20års garanti golvvärmekabel

20-års garanti på golvvärme

Om du registrerar dig som användare av vår golvvärme så får du hela 20-års garanti på golvvärmekabel. Det vill säga att om du inte registrerar dig så har du istället 10-års garanti på golvvärmekabel. Därtill kommer även 5-års garanti på golvvärmetermostat.