Handdukstork Hungvik Kombi

Elektrisk handdukstork med

elektrisk handdukstork hungvik

Handdukstork Hungvik Kombi

Handdukstork Hungvik EL är en kombinerad handdukstork för el- & vattenstyrning. Det vill säga att under vinterhalvåret så styr du din handdukstork med hjälp av radiatorventilen. Följaktligen så styr du handdukstorken under sommartid med hjälp av elpatronen, då övrig värme är frånslagen. Handdukstorken värmer upp vätskan som i sin tur ger en jämn och behaglig värme till dina handdukar. Tillsammans med din övriga värme, hjälper torken följaktligen till att torka upp fukt som kan orsaka mögel och fuktskador.

Handdukstorken levereras dessutom komplett med väggfästen, skruv och styrningar. Det vill säga styrningen Olle, som har dimmer, timer och även är utrustad med bluetooth vilket möjliggör styrning via app samt även radiatorventilen Racken för koppling till radiatorsystemet.

Mattsvart handdukstork

Förutom krom, så finns även handdukstorken Hungvik CHR i en mattsvart finish med färgkod RAL9004. Du kan läsa vidare om våra mattsvarta handdukstorkar här!

Elektrisk styrning till Hungvik Kombi

Med i paketet så får du styrningen Olle. Närmare bestämt en inbyggd dimmer & timer med effektreglering i fem steg mellan 20-100%, samt inställning av fem olika tidsintervaller från 2 timmar upp till 10 timmar.

I styrningen finns tillvalet att använda en app som medger styrning av handdukstorken via smartphone eller läsplatta. Det vill säga att när du använder appen kan du förutom standardinställningarna även välja inställningar för ett veckoschema där du kan bestämma vilken tid du vill att handdukstorken ska starta och stoppa varje dag samt vilken effekt du vill att den skall gå på under driften.

Följaktligen så kan du läsa mer om styrning till handdukstork här!

handdukstork styrning

Radiatorventil till handdukstork Hungvik

Handdukstorken levereras komplett med radiatorventilen Racken. Med ventilen så kan du styra flödet på varmvattnet till handdukstorken och på så sätt justera värmen effektivt efter dina önskemål. Dessutom så kan du enkelt ställa in ventilen för ett- eller tvårörssystem beroende på vad du har för förutsättning i din fastighet. Slutligen så har den ett cc-mått på 40mm mellan tillopp- och returledning vilket kan vara bra för din VVS-installatör att veta vid rördragning och installation.

Till sist så hittar ytterligare information om ventilen och andra styrningar hittar du på sidan styrning till handdukstork.

radiatorventil till handdukstork
10 års garanti på handdukstorkar

10-års garanti på handdukstorkar

Gäller handdukstorkar köpta efter 2020-07-01. Vid eventuellt fabrikationsfel som uppstår på Somatherm Heating & Dryings handdukstork inom 10 år från inköpsdatum åtgärdar vi detta. Förutsättning för denna garanti är, att apparaten är installerad, monterad och används efter föreskriven anvisning. 10-års garanti gäller för ram. För elektroniken gäller 5 år. Garantin gäller inte för eventuella skador vid felaktig behandling, montering eller vid indirekta skador. Reparation, som utföres utan vårt medgivande under garantitiden, ersätts inte av oss.