Få en behaglig & energieffektiv lösning med golvvärme.

Golvvärme EL

Golvvärme el är ett värmesystem som värmer upp golvet som i sin tur avger en behaglig värme till rummet. Med golvvärme eliminerar du behovet av element och du slipper då onödiga rördragningar och externa värmelösningar som bara tar onödig plats. Våra golvvärmesystem bidrar till ett bättre inomhusklimat och passar till flera typer av golv.

Produkter Golvvärme

Golvvärmepaket

golvvärmepaket med termostat och wifi

Golvvärmepaket Soma ALI HD-TW

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-TW (Touch & Wifi), golvvärmekabel och infästning. Välj mellan 15m – 180m.

golvvärmepaket med kabel och touchtermostat

Golvvärmepaket Soma ALI HD-T

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-T (Touch), golvvärmekabel och infästning. Välj mellan 15m – 180m.

golvvärmepaket med kabel och termostat

Golvvärmepaket Soma ALI HD-MP

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-MP, golvvärmekabel och infästning. Välj mellan 15m – 180m.

golvvärmepaket

Golvvärmepaket Soma ALI HD-M

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-M, golvvärmekabel och infästning. Välj mellan 15m – 180m.

paket golvvärmematta

Golvvärmematta Soma ALI HD-TW

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-TW (Touch & Wifi), golvvärmematta och infästning. Välj mellan 1 m2 – 10 m2.

Paket Golvvärmematta

Golvvärmematta Soma ALI HD-T

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-T (Touch), golvvärmematta och infästning. Välj mellan 1 m2 – 10 m2.

Paket golvvärmematta

Golvvärmematta Soma ALI HD-MP

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-MP, golvvärmematta och infästning. Välj mellan 1 m2 – 10 m2.

Paket golvvärmematta

Golvvärmematta Soma ALI HD-M

Färdigt golvvärmepaket med termostat HD-M, golvvärmematta och infästning. Välj mellan 1 m2 – 10 m2.

Golvvärmetermostater

Golvvärmetermostat med wifi

Golvvärmetermostat Soma HD-TW

Termostat till Golvvärme HD-TW är en termostat för elektriska golvvärmesystem. Denna modell tillåter dig att styra ditt elektriska golvvärmesystem med full kontroll via en app, vilket ger dig enkel åtkomst.

Golvvärmetermostat med touch

Golvvärmetermostat Soma HD-T

Med Golvvärmetermostat HD-T får du full kontroll på din golvvärme via den enkla touchskärmen som dessutom har inbyggd hjälpmanual och energimätning.

Klocktermostat till golvvärme

Golvvärmetermostat Soma HD-MP

Termostat till Golvvärme HD-MP är en klocktermostat med fokus på minimal energiförbrukning.

Golvvärmetermostat med timer

Golvvärmetermostat Soma HD-M

Termostat till Golvvärme HD-M är en termostat med inbyggd timer där du enkelt kan ställa temperaturen. Termostaten är anpassad för att ha en minimal påverkan på miljön.

Golvvärmekabel och värmekabelmatta

golvvärmekabel

Golvvärmekabel Soma EKI

Värmekabel för elektrisk golvvärme. Tunn värmekabel (4mm) för elektriska golvvärmesystem. Finns från 15m – 180m. En smidig och lättböjlig kabel vilket förenklar installationen för dig.

Golvvärmematta

Golvvärmematta Soma

Golvvärmematta är en färdig självhäftande värmekabelmatta som med fördel används i rum med öppna ytor utan hinder. Värmekabeln sitter förmonterad på mattan vilket gör den enkel att installera.

Golvvärme el

Vad är golvvärme el? Golvvärme el är ett golvvärmesystem som enbart drivs på el. Följaktligen så är den elektriska golvvärmen den vanligaste typen av värmegolv och den passar in i de flesta badrum, tvättstugor, kök, hallar osv och kan med fördel användas i golvytor där man inte kan få tillgång till ett vattenburet värmesystem. Med det sagt så kan man såklart även installera golvvärme el i golv separat från det vattenburna värmesystemet.

golvvärmetermostat funktion

Golvvärme termostat

Vad är en golvvärmetermostat? En termostat till golvvärme är själva styrningen som man kort sagt kopplar på värmekabeln för att få golvvärmesystemet att fungera. Termostaten fungerar som hjärnan bakom hela systemet och med hjälp av den bestämmer du vilken effekt din golvvärme ska ha och på så sätt få en behaglig temperatur vilket även blir avgörande för din energiförbrukning. Det finns flera olika termostater att välja mellan som exempelvis modeller med touch & WiFi.

Installera elektrisk golvvärme

Får jag installera elektrisk golvvärme? Kort sagt så måste installation av elektrisk golvvärme göras av ett registrerat elinstallationsföretag. Som privatperson kan du idag enkelt köpa ett komplett golvvärmepaket och många tror därför att man kan installera den själv bara man får installationen kollat av en bra elinstallatör. Detta stämmer alltså inte utan du ska kontakta ett registrerat elinstallationsföretag för att få arbetet med elektrisk golvvärme korrekt utfört enligt Elsäkerhetsverket. Läs vidare om installation av golvvärme här!

Golvvärmeinstallation

Golvvärme driftkostnad

Vad är driftkostnaden för golvvärme el? Driftkostnaden för elektrisk- och vattenburen golvvärme varierar kraftigt och därför är det svårt att uppskatta vad just din driftkostnad kommer att bli. Vidare beror det till huvudsak på dina egna förutsättningar för ditt boende och om du har tänkt att ha golvvärmen som huvudsaklig värmekälla eller om du endast ska använda den som komfortvärme för ditt golv. Det vill säga om du exempelvis ska använda golvvärmen som huvudsaklig värmekälla, har lagt värmekabel istället för element och har ett boende som är bra isolerat så är det bra för driftkostnaden. Eftersom du tassar runt direkt på värmekällan, så upplevs rummet varmare än vad det är och på så sätt kan du effektivt sänka temperaturen och därmed spara på energikostnaden.

Golvvärme el badrum

Vilken golvvärme ska jag välja för mitt badrum? När man nämner ordet golvvärme, så tänker nog de flesta av oss just på värme för badrumsgolv. Värme för badrumsgolvet är något som många drömmer om och har ofta en stor inverkan när det sista beslutet ska tas om renovering eller inte för badrum skall genomföras. När väl beslutet är taget så ska du bestämma dig för vilket system som passar just dig bäst. Det vill säga vilken effekt golvvärmen ska ha, vilken värmekabel som passar ändamålet samt vilken termostat som passar kombinationen bäst. Sedan måste du ta reda på vilken typ av golv du har, eller ska införskaffa samt vilken lösning som passar bäst för just det golvet. Hit hör även att det spelar stor roll hur det ser ut under golvet, det vill säga vilket underarbete som har gjorts.

golvvärme trägolv

Golvvärme trägolv

Kan jag använda golvvärme till trägolv? Ja, golvvärmen går utmärkt att använda till trägolv, men tar lite längre tid att värma upp. Å andra sidan så stannar värmen kvar längre i ett trägolv när termostaten slår av än vad den gör i exempelvis ett klinkergolv. Fördelarna med detta blir alltså att du får en jämn temperatur över hela golvet och märker troligtvis inte temperaturskillnaderna så som man gör med klinkers- eller laminatgolv vilket slutligen gör att du sparar pengar och energi.

Att tänka på när du installerar värmekabel i trägolv

Det finns ett par saker du bör tänka på när du ska installera golvvärme som ska beläggas med ett golv av äkta trä.

  • Anlita ett registrerat elinstallationsföretag vid installation.
  • Skydda trägolvet från underlagets fukt.
  • Installera inte högre effekt/m 2 än nödvändigt för att undvika för höga temperatursvängningar.
  • Undvik att lägga golvet flytande ihop med golvvärme. Att lägga golvet flytande innebär att du limmar ihop golvet till ett stort flak vilket gör att hela golvet krymper och sväller och risken för sprickor blir därmed stor.
  • Yttemperaturen på 27°C bör inte överstigas. Se därför till att du har tillräckligt med information om materialet för ditt golv och hur det beter sig.
  • Intervallen för RF (Relativ luftfuktighet) bör ligga mellan 30-60%. Orsaken till detta är att både golvmaterialet och vi människor trivs bäst när luftfuktigheten ligger i detta intervall.
  • Se till att golvet har en korrekt rörelsefog för att motverka knarr och sprickor.

Sist men inte minst: Anlita alltid ett registrerat elinstallationsföretag och följ tillverkarens anvisningar.

 

Ska du installera värmekabel i badrum?  Läs vår artikel om Golvvärme badrum.