golvvärmematta

Golvvärmematta Soma

Golvvärmemattan kan du med fördel använda på öppna ytor utan hinder i rum med golvbeläggning som kakel eller marmor. Dessutom så kan golvvärmemattan användas under beläggningsmaterial som heltäckningsmatta, PVC-matta, laminatgolv, parkettgolv och andra träbeläggningar.

Följaktligen så kan du använda värmemattan som ett kompletterande golvvärmesystem för att få ett varmt golv samtidigt som den också kan användas som huvudsaklig uppvärmning.

SEG Golvvärmematta
8935554 Vämekabelmatta 200w/2kvm
8935555 Vämekabelmatta 300w/3kvm
8935556 Vämekabelmatta 400w/4kvm
8935557 Vämekabelmatta 500w/5kvm
8935558 Vämekabelmatta 600w/6kvm
8935559 Vämekabelmatta 800w/8kvm
8935560 Vämekabelmatta 1000w/10kvm
Lägga golvvärmekabel
Golvvärmen stiger och ger en behaglig värme i rummet.

Golvvärmematta

Vad är en golvvärmematta? Golvvärmemattor är det snabbaste och enklaste golvvärmesystem för att värma upp ditt rum. Tack vare den låga tjockleken på endast 4mm kan golvvärmemattorna med fördel används för exempelvis rotrenovering i befintliga konstruktionslösningar, som inte tillåter att golvets höjd blir för hög. Dessutom så kan du använda golvvärmematta i nybyggnation samt att du får en snabb installation.

Användningen av golvvärmemattor är väldigt bred, det vill säga att mattan kan användas i allt från bostadshus till kommersiella fastigheter.

Somatherm HDs golvvärmemattor kan användas under varje typ av golv som är anpassad till golvvärmen, det vill säga under golvet, t.ex. terrakotta, stengolv samt mattor.

termostat till golvvärmematta
Några av våra golvvärmetermostater

Termostat till golvvärmematta

Följaktligen så kommer du att behöva en termostat till värmemattan för att kunna styra din värme och energiförbrukning. Det vill säga en panel där du exempelvis kan välja vilken effekt värmekabeln ska förbruka eller vilka tider den ska starta en viss händelse. Ytterligare information om våra golvvärmetermostater hittar du på sidan golvvärme el.

Golvvärmematta badrum

Kan jag använda en golvvärmekabelmatta i badrum? Ja, det kan du. Som nämnts tidigare, så möjliggör värmemattor en enkel och snabb installation, men hur fungerar det i praktiken när det gäller badrumsgolv? När allt kommer omkring så fungerar våra golvvärmekabelmattor precis som vanliga golvvärmekablar. Det vill säga att de kablarna som är förmonterade i mattorna är av samma modell som den vanliga kabeln Soma EKI. Däremot så levereras kablarna limmade på mattan med färdiga cc-mått vilket underlättar vid installation då man slipper att göra denna process själv.

Slutligen så har värmemattorna en tjocklek på endast 4 mm.

Kort sagt så fungerar det alltså utmärkt att använda våra värmemattor i badrum under exempelvis golv som klinker.

Klippa elektriska golvvärmemattor

Får jag klippa golvvärmemattor? Nej du får inte klippa eller förkorta en värmematta. Kort sagt så får kabeln aldrig kapas, korsas eller vidröra sig själv. Däremot, om din matta är lite för stor för exempelvis den sista biten mot väggen, så kan du med fördel ta loss kabeln från mattan och lägga den sista biten längs väggen.

Registrera dig för utökad garanti

Har du köpt någon av våra golvvärmeprodukter? Det vill säga att om du har köpt något av våra paket med värmekabel i så kan du registrera dig för att ta del av vår utökade garanti för golvvärmekabel. Det vill säga att om du registrerar dig så får du hela 20-års garanti på din värmekabel istället för 10! Du kan läsa vidare om våra garantivillkor här!

20års garanti golvvärmekabel

20-års garanti på golvvärme

Om du registrerar dig som användare av vår golvvärme så får du 20-års garanti på golvvärmekabel. Om du inte registrerar dig så har du 10-års garanti på golvvärmekabel. 5-års garanti på golvvärmetermostat.